suez.png

SUEZ en SMC: Een soepele samenwerking

1 juli 2019


Met maar liefst veertig vestigingen is SUEZ Nederland een grote speler in de duurzame afvalverwerking. Michiel Samson (39) is al tien jaar werkzaam bij de organisatie en bekleedt er de functie van Inkoper. Sinds 2017 werkt hij intensief samen met SMC.

De samenwerking tussen SMC en SUEZ gaat echter veel verder terug: vijftien jaar geleden ontstond de relatie tussen de twee bedrijven al. Tegenwoordig voert SMC op bijna alle locaties van SUEZ verspreid over heel Nederland kwaliteitsmetingen uit op het gebied van de schoonmaak, met Armand Luitwieler als aanvoerder.


Betere schoonmaakkwaliteit

Michiel: “De expertise die SMC biedt was een belangrijke reden om hen ook bij ons meest recente aanbestedingsproject te betrekken. Het doel van deze aanbesteding was om de inkoop van onze schoonmaak te centraliseren. We hebben uiteindelijk vijf schoonmaakbedrijven gecontracteerd, verdeeld over verschillende regio’s”.


De kwaliteit van de schoonmaak is volgens Michiel omhooggegaan sinds de samenwerking met SMC. “De beoordeling van schoonmaak is natuurlijk subjectief. Wat de één schoon vindt, vindt de ander niet schoon genoeg. De kwaliteit van de schoonmaak wordt gewaarborgd door de objectieve beoordeling van de controleurs bij SMC. Het voorkomt discussies en neemt ons daarom veel werk uit handen.”


Handige communicatietools

Ook over het communicatiesysteem van SMC is Michiel goed te spreken. “Elke locatie kan hierop inloggen om eventuele klachten door te geven of extra schoonmaak aan te vragen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een verbouwing heeft plaatsgevonden en er extra schoongemaakt moet worden. Dit verzoek wordt dan zowel verzonden naar de schoonmaakpartij als naar SMC, waarna je zelf kan volgen wat er is aangevraagd en hoe hierop wordt gereageerd. Heel erg handig”.


Op de locaties van SUEZ vinden verschillende werkzaamheden plaats, zoals o.a. verwerking van gevaarlijk afval. Hierdoor worden er verschillende eisen gesteld aan de schoonmaakmedewerkers. In de laatste aanbesteding heeft SMC hier rekening mee gehouden, waar Michiel erg blij mee was. “Armand heeft ons geadviseerd bij het maken van onze keuzes, waardoor we nu de juiste schoonmaakpartijen voor onze verschillende locaties in dienst hebben.”


Een soepele samenwerking

Michiel: “Ik wil graag laten weten dat we zeer tevreden zijn met de samenwerking. Wat ik erg prettig vind is de snelle responstijd als we met vragen zitten. In het aanbestedingsproject en in het reguliere contact krijgen we altijd een snelle terugkoppeling op lopende zaken. Dat is fijn. We kunnen altijd rekenen op een goed en snel antwoord.”