Telefoon (0418) 511 350 Fax (0842) 150 015 E-mail info@smcgroup.nl

Laatste nieuws

Een effectieve en informele samenwerking tussen Emergis en SMC

We zetten onze partners graag in de spotlight. Deze keer aan de beurt: Emergis.

 

Toen Ronald Mennega (35) in 2015 werd benaderd door SMC Consultancy kwam dit als geroepen. Hij was net in dienst getreden als ‘Hoofd Middelen en Diensten’ bij Emergis, een Zeeuwse instelling voor geestelijke gezondheidszorg, toen hij zich ging verdiepen in de facilitaire dienstverlening. De timing had eigenlijk niet beter gekund.


Ronald: “Er waren nogal wat problemen met het toenmalige schoonmaakbedrijf, en ik was erg zoekende hoe ik dat het beste op kon lossen. Toen kwam vanuit SMC de vraag of ik behoefte had aan meer grip op de externe schoonmaak, en dat was inderdaad het geval.” Emergis had in de voorgaande jaren de schoonmaakwerkzaamheden deels uitbesteed, en deels voor eigen rekening genomen. Zo gebeurde het al jaren, maar gebeurde het op de juiste manier? Ronald ging het gesprek aan met SMC’s Piet Verkerk.


Eén gesprek was genoeg

Ronald: “Piet kon binnen één gesprek de pijnpunten blootleggen. Hij doorzag direct wat er binnen de huidige verdeling fout ging, en waar we wél behoefte aan hadden. Hij heeft verteld met wat voor processen SMC werkt, en voorbeelden gegeven hoe ze dit doen voor andere klanten. Samen hebben we een nieuwe aanbesteding uitgezet, waarna SMC ons heeft geadviseerd over de juiste partijen voor ons. En met succes. Nadat we 25 jaar automatisch een schoonmaakcontract hadden verlengd, hadden we ineens twee partijen die precies konden leveren wat wij nodig hebben.”


De juiste prijs/kwaliteitverhouding

Kwaliteit voert voor de facilitaire dienstverlening bij Emergis de boventoon. “Maar prijs is ook belangrijk. SMC heeft op de achtergrond meegekeken wat het beste bij ons past qua prijs/kwaliteitverhouding. We zijn erg tevreden over hoe SMC ons bijgestaan heeft. Zo tevreden dat we nóg een samenwerking zijn aangegaan, waarin ze onze interne dienst nog efficiënter laten werken met de nieuwste werkmethodieken”.


Je gunt elkaar alles

Traditiegetrouw stelden we ook aan Ronald de vraag wat SMC voor Emergis nou de juiste partij maakt. Het antwoord is duidelijk: “SMC heeft razendsnel snel de klantvraag boven tafel. Ze werken op een manier waar ik me fijn bij voel. Vrij informeel, met veel ervaring. Het is een organisatie waarin iedereen makkelijk benaderbaar is. Doen af en toe een extraatje. Zo gun je elkaar alles”, aldus Ronald.

Met SMC Consultancy wordt schoonmaakkwaliteit binnen een organisatie beter betaalbaar, beheersbaar en meetbaar.