Telefoon (0418) 511 350 Fax (0842) 150 015 E-mail info@smcgroup.nl

Laatste nieuws

Ballast Nedam en SMC werken sámen

We zetten onze partners graag in de spotlight. Deze keer aan het woord: Ballast Nedam Development.

 

Het stellen van de juiste vraag op het juiste moment: het kan zomaar het begin zijn van een duurzame relatie. En dat was precies het geval bij Ballast Nedam Development en SMC Consultancy, zo vertelt Diana van der Steen.


Diana (54) werkt al zeven jaar met veel plezier bij Ballast Nedam, waarvan de laatste twee jaar als Facility Manager. SMC Consultancy was geen onbekende voor het bouwbedrijf. Diana: “Mijn voorganger had contact met SMC over de schoonmaak en de problematiek hier omheen. Hier is toendertijd niks concreets uit voortgekomen, totdat ik zelf in contact kwam met Piet Verkerk.”


Met de handen in het haar

Hij stelde de juiste vraag op het juiste moment: “Hoe verloopt de schoonmaak eigenlijk?”. “Op dat moment waren we erg ontevreden. In november 2016 had ik de taak van Facility Manager overgenomen van mijn voorganger, en hebben we gekozen voor een nieuw schoonmaakbedrijf. Vanaf de eerste dag liep dat verkeerd. Er werd niet goed schoongemaakt, afspraken werden niet nagekomen, het overleg verliep stroef. Toen Piet mij die vraag stelde zat ik met mijn handen in het haar. Hij kwam dus precies op het juiste moment”, aldus Diana.


Piet legde Diana uit wat hij voor Ballast Nedam kon betekenen, en werkte dit uit in een concreet plan. Ze bekeken samen het contract met het toenmalige schoonmaakbedrijf. Diana: “Mijn eerste vraag was: hoe kun je ons helpen met het huidige schoonmaakbedrijf? We hebben het echt geprobeerd, maar kwamen er helaas niet uit. Uiteindelijk hebben we in september 2017 besloten om over te stappen naar een ander schoonmaakbedrijf, natuurlijk in samenwerking met SMC.”


We werken echt sámen

Diana is duidelijk enthousiast over de samenwerking tussen Ballast Nedam en SMC. “De samenwerking op zich is heel fijn. Het woord samenwerking wordt vaak gebruikt, maar is niet altijd de waarheid. Dan werken bedrijven niet naast elkaar, maar langs elkaar heen. Bij SMC komt het samenwerken echt uit de verf. Ze denken met me mee, en zoeken altijd naar de juiste een oplossing. We werken echt sámen”.

 


Met SMC Consultancy wordt schoonmaakkwaliteit binnen een organisatie beter betaalbaar, beheersbaar en meetbaar.