Telefoon (0418) 511 350 Fax (0842) 150 015 E-mail info@smcgroup.nl

Laatste nieuws

Blind vertrouwen tussen de Waal Autogroep en SMC

We zetten onze partners graag in de spotlight. Deze keer aan de beurt: De Waal Autogroep.

 

Acht jaar geleden stapte Joost van Bommel, Algemeen Directeur van SMC Group, de showroom van de Waal Autogroep in Zaltbommel binnen. Hij wilde informatie over een nieuw model dat binnenkort uit zou komen. Marc de Kort, bedrijfsdirecteur en auto-liefhebber pur sang, wist daar wel raad mee.


Nadat Marc niet alleen Joost, maar ook veel van zijn collega’s blij had gemaakt met een nieuwe auto, draaide Joost de rollen om. De twee mannen raakten in gesprek over de facilitaire dienstverlening die plaatsvond bij de Waal Autogroep. Want wie maakte daar eigenlijk schoon? En hoe werd dat ingericht? Samen liepen ze een rondje door het pand en al snel werd het duidelijk: hier kon beter en efficiënter schoongemaakt worden.


Marc: “Bij de Waal Autogroep werken we graag met lokale bedrijven. De lokale koffieboer levert onze koffie, de electricien om de hoek hangt de lampen op. Het was dus vanzelfsprekend dat SMC zich over de facilitaire dienstverlening zou ontfermen.” En zo geschiedde.


Het wordt elkaar gegund

Samen zijn de twee partijen naar reinheidsnormen gaan kijken. Marc: “Het verschilt natuurlijk per bedrijf wat er qua schoonmaak nodig is. Zo moeten bij ons de toiletten iedere dag schoongemaakt worden, maar hoeft de kantinevloer niet dagelijks gedweild te worden.” Op basis van deze voorkeuren heeft SMC een programma ontwikkeld met een bepaald niveau van reinheid en hygiëne erin. SMC is daarna op zoek gegaan naar een geschikte partij die de werkzaamheden uit kon voeren. Dat werd natuurlijk weer een lokaal bedrijf. “Het wordt elkaar echt gegund”, aldus Marc.


Marc is behoorlijk te spreken over de samenwerking met SMC. “Er is tussen ons sprake van een blind vertrouwen, en dat is hartstikke leuk. SMC controleert of alles goed gaat, zonder dat ik me daarmee bezig hoef te houden. Ze nemen heel veel voor me uit handen, ik hoef nergens over na te denken. Dat is geniaal!”.


Samen barbecueën

Na acht jaar zijn beide partijen nog steeds erg blij met elkaar. Marc: “Als we een barbecue organiseren, wordt SMC steevast uitgenodigd. En als ze bij SMC auto’s nodig hebben, dan weten ze ons te vinden. Ik kan goudeerlijk tegen Joost zijn, en hij tegen mij. Dat vind ik mooi. Dat is een goede basis voor een samenwerking.”

Marc de Kort (44), bedrijfsdirecteur de Waal Autogroep Zaltbommel.

Met SMC Consultancy wordt schoonmaakkwaliteit binnen een organisatie beter betaalbaar, beheersbaar en meetbaar.