Schermafbeelding 2019-06-05 om 16.36.08_

Korte lijntjes tussen Dienstenorganisatie Protestantse Kerk en SMC

7 juni 2019

Sinds zijn voorganger Roelie Drost in april met een welverdiend pensioen ging, is Jasper de Rijk (40) Coördinator Facilitaire Zaken van Dienstenorganisatie Protestantse Kerk. Toch is hij geen vreemde van SMC, aangezien hij al sinds 2017 de hulp inschakelt van Armand Luitwieler. Een doeltreffende en prettige samenwerking, vindt Jasper.

De Protestantse Kerk in Nederland werkt vanuit een bedrijfsverzamelgebouw in Utrecht. Een bijzonder gebouw, dat vroeger diende als militair hospitaal. Tegenwoordig wordt zo’n 60% van het gebouw door de Protestantse Kerk in Nederland verhuurd aan bedrijven als ontwikkelingshulporganisatie ICCO, ICM Education & Training en Stichting Het Vergeten Kind. Ook de ontwikkelingshulporganisatie van de Protestantse Kerk zelf, Kerk in Actie, is hier gevestigd. Jasper de Rijk is verantwoordelijk voor alle facilitaire zaken in het pand.

Goed advies in hapklare brokken
Jasper: “Een paar jaar geleden klopte ik samen met twee collega’s aan bij SMC. Er werd schoongemaakt door een partij waar we niet tevreden mee waren. We hebben hier veel gesprekken over gehad met Armand, die daarop met de betreffende partij in gesprek ging, maar we zagen geen verbetering. Op een bepaald punt gaven ze ons, heel verrassend, het contract terug, en konden we op zoek naar een nieuwe partij.” 

Armand begon zijn zoektocht naar een nieuwe, betere partij voor de Protestantse Kerk in Nederland. Er werden drie partijen uitgenodigd, waarna de keuze viel op Schoonmaakbedrijf Westerveld. “Het kiezen van een nieuwe partij werd ons heel makkelijk gemaakt. Armand leverde informatie in hapklare brokken aan, gaf goed advies, en zo kozen we voor Westerveld. Hier werken we nu anderhalf jaar mee samen, en daar zijn we heel tevreden mee”, aldus Jasper.

Verschillende belangen worden behartigd
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijke pijler voor de Protestantste Kerk in Nederland. Dit komt ook terug in hun facilitaire zaken, zoals schoonmaak. Zo vindt de organisatie het belangrijk dat schoonmakers in de avond vrij zijn om tijd door te brengen met hun familie, dus vinden de schoonmaakactiviteiten overdag plaats. Jasper: “Dat is niet voor elke huurder in ons bedrijfspand ideaal, maar Westerveld houdt daar dankzij de inbreng van Armand gelukkig rekening mee.

”Jasper is erg tevreden over de samenwerking met SMC: “Ze denken goed mee, zijn proactief, anticiperen snel, en hebben korte lijntjes. Als ik Armand app of bel reageert hij gelijk. Hij heeft echt hart voor de zaak.”